Gå direkt till innehåll
DeltaEltech satsar i Örnsköldsvik

Pressmeddelande -

DeltaEltech satsar i Örnsköldsvik

DeltaEltech som erbjuder kompletta lösningar inom elektriska och elektroniska system satsar i Örnsköldsvik. Bland annat flyttas produktion som idag bedrivs i Mälardalen. Produkter inom exempelvis medicinteknisk industri och energisektorn, kommer att tillverkas i Örnsköldsvik där koncernens huvudkontor också etableras. Norrlandsfonden delfinansierar satsningen.

DeltaEltech erbjuder kompletta lösningar inom elektriska och elektroniska system som ska fungera i krävande förhållanden där utrustningen exponeras för väder och vind. De monteras också i smutsiga och dammiga miljöer. Framförallt rör det sig om automatikskåp, startutrustningar och kopplingslådor i varierande seriestorlekar.

- Våra kunder finns i stort sett inom alla branscher som har behov av elektronikprodukter där det finns behov av att automatiskt styra utrustningar eller där man har behov av utrustning för försörjning/fördelning av el, säger Deltaeltechs VD Jörgen Söderström.

Företaget satsar nu på sin verksamhet i Örnsköldsvik genom att bland annat flytta hem produktion som idag bedrivs i Mälardalen. Det innebär att produkter mot medicinteknisk industri, energisystem, bastu, bad och golvvärme, kransäkerhetssystem, nyckelhanteringssystem samt bokningssystem, flyttas till Örnsköldsvik.

- Vi har stor tilltro till att vår verksamhet i Örnsköldsvik är mogna ta ansvaret för framtida utveckling i koncernen. Därför placerar vi också koncernkontoret där, säger Jörgen Söderström.

Satsningen innebär investeringar i utrustning, marknadsföring och på sikt utökade personella resurser. Avsikten är att fortsätta växa på marknaden med befintliga kunder och genom att nå nya kunder.

- DeltaEltech är ett spännande företag som vi på Norrlandsfonden haft glädjen att ha som kund under flera år. Med den nya organisationen sammanförs kompetens, erfarenhet och produktionsteknik i Örnsköldsvik vilket är bra för både bolaget och för orten, säger Sören Olsson, Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68