Gå direkt till innehåll
Matilda vid Okuma MA60
Matilda vid Okuma MA60

Pressmeddelande -

Bollnäs CNC - Ett fräsigt företagsförvärv

Kristian Junevik och Per-Olov Embretzén är två erfarna killar inom maskinbearbetning som nu förvärvat CNC- verksamheten av WTJ Konstruktion. Deras bolag Bollnäs CNC utför legotjänster med fokus på maskinbearbetning enligt kundernas krav. Maskinparken har stor flexibilitet vad det gäller små till mycket stora detaljer. Exempel på kunder är Bruks, WTJ och Gjerstad AB/AS. Exempel på några produkter är lastmaskinsfästen och grävmaskinfästen till Gjerrstad. Till Bruks tillverkas ingående komponenter till Industriella och mobila flishuggar. De levererar både som underleverantör och till slutkund. Bruks i Arbrå har lagt ut hela sin CNC-bearbetning till Bollnäs CNC. Norrlandsfonden har deltagit med finansiering i samband med att Kristian och Per-Olov förvärvade verksamheten.

Varken Kristian Junevik eller Per-Olov Embretzén hade någon större erfarenhet av företagande inför sitt företagsköp. Däremot har de lång erfarenhet när det gäller maskinbearbetning. Till sin hjälp har de också en minoritetsägare, den rutinerade företagaren Torbjörn Jonsson som bland annat byggt upp Hassela Skogsprodukter. Torbjörn sitter också i styrelsen för Bollnäs CNC.

Kristian tycker att det är en förmån att kunna förvärva ett företag som är i full gång med både produktionsapparat, kunder och erfaren personal, istället för att bygga upp verksamhet från grunden. Samtidigt har själva affären tagit betydligt längre tid än vad Kristian och Per-Olov hade förväntat.

- Det är många saker som måste falla på plats innan man är i mål med ett sådant förvärv. Vi är tacksamma för den hjälp vi fått i processen av Lars Johansson på Norrlandsfonden, säger Kristian.

Nu börjar en spännande resa för Kristian, Per-Olov och Bollnäs CNC. Förutom att utveckla arbetsmetoder och kostnadseffektivisera i den nuvarande maskinparken, så finns det också framtidsplaner med expansion och ytterligare investeringar. Men för närvarande är det marknadssatsning som gäller.

- Utmaningen är att bredda kundbasen och att effektivisera så att Bollnäs CNC får ut mesta möjliga ur sin maskinpark. Jag är övertygad om att Kristian och Per-Olov kommer att klara detta galant. Det är också smart att ta in en erfaren företagare i styrelsen, säger Lars Johansson, Norrlandsfonden.

Ämnen

Kategorier


Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i expansiva företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg. Våra kunder finns i alla branscher, från traditionell tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. Vi erbjuder flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med olika låneformer, garantier eller borgensåtaganden kan vi skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering. Norrlandsfonden har huvudkontoret i Luleå och ett kontor i Sundsvall. Genom våra kundansvariga företagsanalytiker finns vi representerade i hela den norrländska geografin.

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68