Gå direkt till innehåll
God Jul & Gott Nytt År!

Nyhet -

God Jul & Gott Nytt År!

Norrlandsfondens julgåva är en donation till Hand in Hand Swedens program för kvinnors entreprenörskap i tredje världen. Vi önskar dig God Jul & Gott Nytt År!

Hand in Hand mobiliserar kvinnor i självhjälpsgrupper där de får lära sig läsa, skriva, räkna samt får träning i entreprenörskap, finansiering och marknadsföring. Kvinnorna blir också utbildade i företagande och erbjuds lån för finansiering så att de kan starta egna mikroföretag, som exempelvis grönsaksodling, bageri eller skrädderi.

Kvinnorna börjar regelbundet spara små summor. När de har bevisat sin finansiella disciplin samt fullföljt utbildningen länkas de till ett låneinstitut där de erbjuds mikrolån. Lånen används enbart för investeringar till deras affärsverksamheter, för uppstart av nya eller utveckling av befintliga mikroföretag. Mikrolånen tillhandahålls av lokala banker och på normala kommersiella villkor.

Hand in Hand har mycket hög återbetalningsgrad och många kvinnor återkommer för att genom ytterligare ett lån expandera sin verksamhet. Genom företaget kan kvinnorna öka familjens inkomster väsentligt, vilket innebär att familjemedlemmarna kan äta bättre, få bättre bostäder och få tillgång till livsnödvändiga mediciner när det behövs. Det ger också kvinnor och barn en starkare ställning och familjen får råd att utbilda sina barn. Hand in Hands affärscoacher fortsätter att stödja de kvinnliga entreprenörerna med råd, så att verksamheten kan vidareutvecklas.

Läs mer på www.handinhand.nu

Ämnen

Kontakter

Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Presskontakt VD
Per Nilsson

Per Nilsson

Presskontakt Företagsanalytiker 0920-24 42 68